dilluns, 12 de desembre del 2011

World Press Photo 2011


La fundació Photographic Social Vision organitza per setè any consecutiu l'exposició internacional Worls Press Photo. La mostra recull q70 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, presenta en aquesta edició tres fotògrafs espanyols i dos projectes relacionats amb internet i les xarses socials. Sota el lema: Veure per creure, l'exposició celebra aquest any el seu desè aniversari, exhibint la mostra en el Centre de Cultura Contemporanea de Barcelona del 23 de novembre al 18 de desembre de 2011.
En la seva passada edició va arribar als 35.000 visitants, i es considerada mundialment com la més important en l'àmbit del fotoperiodisme per la qualitat de les seves fotografies, així com per el debat i la critica que generen cadascun dels treballs presentats. 
La fotografia guanyadora d'aquesta edició, és de la sud africana Jodi Bieber. Aquesta immortalitza a Bibi Aisha, una noia afganesa de 18 anys que va ser mutilada com càstig per fugir de la casa del seu marit en la provincia de Oruzgan, en el centre d'Afganistan. Aquesta noia quan tenia 12 anys va ser lliurada a la familia d'un combatent talibà, i quan va arribar a la pubertat, ja estava casada amb ell. Aisha va tornar a casa dels seus pares queixant-se del tracte violent que rebia per part de la seva família política. Els talibans la van buscar per a portar a terme la seva represalia per la humiliació rebuda, tallant-li les orelles i el nas. Aisha va ser abandonada per a ser més tard rescatada i duta a un refugi dirigit per l'organització Women for Afghan Women a Kabul on va rebre ajuda. Després de passar un temps en el refugi, va ser traslladada a Estats Units per a rebre terèpia i sotmetre's a una reconstrucció facial. 


La Fundación Photographic Social Vision organiza por séptimo año consecutivo la exposición internacional World Press Photo. La muestra, que recoge las 170 fotografías ganadoras del prestigioso premio internacional de fotoperiodismo, presenta en esta edición tres fotógrafos españoles y dos proyectos relacionados con Internet y las redes sociales. Bajo el lema “Ver para creer”, Photographic Social Vision, que este año celebra su décimo aniversario, exhibe la muestra en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 23 de noviembre al 18 de diciembre de 2011.
En su pasada edición alcanzó los 35.400 visitantes, es considerada mundialmente como la más importante en el ámbito del fotoperiodismo por la calidad de sus fotografías, así como por el debate y la crítica que generan cada uno de los trabajos presentados. Una cita con los acontecimientos sociales, políticos, culturales y deportivos del último año que también es un escaparate para los mejores fotoreporteros del momento, ofreciéndoles la oportunidad de presentar un trabajo muchas veces censurado por los gobiernos y los medios.
La fotografía ganadora de esta edición, de la sudafricana Jodi Bieber, inmortaliza a Bibi Aisha, una chica afgana de 18 años que fue mutilada como castigo por huir de la casa de su marido en la provincia de Oruzgan, en el centro de Afganistán. Bieber presenta una imagen que invita a descubrir la historia de esta chica. Cuando tenía 12 años, Aisha y su hermana menor fueron entregadas a la familia de un combatiente talibán, y cuando alcanzó la pubertad, ya estaba casada con él. Aisha regresó a casa de sus padres quejándose del trato violento que recibía por parte de su familia política. Los talibanes la buscaron para llevar a cabo su represalia por la humillación recibida, cortándole las orejas y la nariz. Aisha fue abandonada para ser más tarde rescatada y llevada a un refugio dirigido por la organización Women for Afghan Women (Mujeres para Mujeres Afganas) en Kabul donde recibió ayuda. Tras pasar un tiempo en el refugio, fue trasladada a Estados Unidos para recibir terapia y someterse a una reconstrucción facial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada