dijous, 27 d’octubre del 2011

Andy Warhol i els Screen Tests

Andy Warhol, a l'inici de l'era cinematogràfica va introduir un dels conceptes que s'han utilitzat al cinema a l'hora de realitzar càstings per a actors.  Warhol utilitzava el que ell anomenava Screen Tests, és a dir, proves als actors que ell mateix seleccionava per a veure com reaccionaven davant d'una càmera i alhora, comprovava la seva actitud fotogènica. En aquest sentit, deixava que els actors s'acostumessin a la posada en escena i a actuar de manera natural deixant de banda qualsevol controvèrsia que aquesta els pogués causar. Amb aquests testos de pantalla, podia discernir entre aquells actors possibles per a participar en algun dels seus films o per altra banda, veure que el potencial que els mostrava no d'adheria a les seves premises.

En aquest video, l'artista agrupà a amics i coneguts, entre ells el cantant Lou Reed, figura líder del grup The Velvet Underground on Wahol ja col·laborà anteriorment, i realitzar aquests videos que aqui recopilats, mostren el tipus de tests de pantalla que realitzava i la posada en escena davant la càmera dels amics i coneguts.

L'artista va formar-se com un dels pionners en la utilització de la tècnica que, avui en dia, continuen fetn servir alguns dels directors que dirigeixen alguns dels films actuals que veiem a la gran pantalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada